Úvod > Poradna > Dýňový koláč – recept

Dýňový koláč – recept

Dýně, dýně, dýně, všude samá dýně…

Máme chatu, máme zahradu, máme dýně… máme hodně dýní… dýně jsou všude! Už jsem nevěděla, co z nich vařit… a tak mě napadl hokus pokus experiment. A myslím, že dopadl báječně!

Co budete potřebovat?

  • 800g dýněDSC_7707s
  • 200g hladké mouky
  • 120 g másla
  • lžíci octa
  • citronová šťáva
  • 200g jablek
  • 50 g cukru (v rámci zdraví, můžete snížit)
  • 2 nebo 3 vajíčka (podle velikosti)
  • skořice
  • hřebíček
  • džem – já vybrala zázvorovo-pomerančový
  1. Hladkou mouku prosejeme, přidáme máslo, ocet, 3 lžíce studené vody a smícháme. Směs zpracujeme na těsto, které necháme odpočinout.
  2. Do hrnce dáme nakrájenou dýni, oloupaná a nakrájená jablka, zalijeme citronovou šťávou, 100 ml vody, podusíme a potom rozmixujeme.
  3. Těsto na dýňový koláč rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu, dno propícháme vidličkou, okraje přimáčkneme k formě (vyloženou pečícím papírem) a v předehřáté troubě těsto zapečeme.
  4. Do mírně vychladkého pyré přidáme hřebíčky, skořici, džem, cukr, vejce a promícháme. Nalijeme na těsto a zvolna pečeme půl hodiny.

Dýňový koláč jsem ozdobila šlehačkou a tmavým cukrem.

DSC_7703s

Doma si koláč všichni včetně Mikiho a Vandičky zamilovali a já už vím, co budu každý rok z dýně kuchtit. Pokud by vás zajímaly další recepty, podívejte se na tvarohový zákusek či medové perníčky. 

Tak tedy dobrou chuť

 
Nechte si zasílat upozornění na nové články.

Vanda S.

vanickovani-vanda

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Top