Úvod > Poradna > Jak podepřít bříško po porodu šátkem?

Jak podepřít bříško po porodu šátkem?

Jak podepřít bříško po porodu šátkem

Z porodnice odcházíme s bříškem jako vačice, příroda ale v tomto ohledu nerozlišuje – máme ho vytahané všechny. Každé z nás ale trvá různě dlouhou dobu, než se dá bříško zase do pořádku. Velkou roli v tom hraje nejen cvičení, fyzický stav, péče o pokožku bříška v těhotenství, ale také geny. Počáteční stav je vždy ale stejný. Kůže se napínala 9 měsíců a nyní jí čeká cesta zpátky a ano může vypadat jako před otěhotněním.

Hodně maminek má po porodu tzv. břišní diastázu a je lepší zajít k fyzioterapeutce, která vám poradí, jak vhodně začít cvičit, protože sklapovačky to rozhodně nejsou a ty by vám mohly ještě více uškodit.

V poslední době se hodně rozšířil bederní pás – jak jeho nošení v těhotenství, tak na podporu zavinutí bříška po porodu. Má to však jeden velký háček. Nošení těchto bederních pásů může vést k tomu, že vám ochabnou břišní svaly ještě více než předtím. Když už se jej rozhodnete pořídit, tak noste jen po velmi omezenou dobu. Pokud totiž budu konstantně vytvářet někde podporu, svaly pracovat nebudou. Představte si to jako nošení kroužků navrstvených na sobě na krku africké ženy. Jde o to, že když by je sundala, krk se jí „zlomí“ v důsledku totálně ochablých svalů.

Co vám ale může velmi pomoci je vázání bříška šátkem. Nejde o to, že vyřadíte z provozu vaše břišní svaly tak moc, jako to dělá bederní pás, ale bříško pouze podepřete. Podvazovat bříško můžete již v těhotenství, ale o tom si povíme jindy. Tato metoda je skvělá právě v době, kdy je z vás po porodu regulérní „vačice“. Vázat bříško můžete i po CS. Jak na to? Mrkněte na video, které jsme pro vás natočily s fyzioterapeutkou Zuzkou Havlíkovou z @fitrodinkacr – celé video i s povídáním si můžete pustit na YT.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Top